Urban curator
Sabrina Lindemann
info@optrekbinckhorst.nl
+31 (0)6 4001 2241+31 (0)6 4001 2241
Den Haag

ReSourceCity (maakplek)

Onder de naam ReSourceCity werken een aantal partijen aan het plan voor een Circulaire hotspot/ werkplaats voor prototypes in de Binckhorst.

ReSourceCity (maakplek) De Maakplek

Onder de naam ReSourceCity werken een aantal partijen aan het plan voor een Circulaire hotspot/ werkplaats voor prototypes in de Binckhorst. ReSourceCity maakt direct gebruik van diverse resources en restmaterialen uit het gebied en de Haagse regio en gebruikt deze voor nieuwe product-en kennisontwikkeling. Denk aan brood dat gebakken wordt met het restproduct graan (bierbostel) van de brouwerij Kompaan of het hergebruiken van waardevolle grondstoffen uit afgedankte elektronische apparatuur (Urban Mining).

Deze nieuwe productieprocessen creëren kruisbestuiving, werkgelegenheid en reuring in de Binckhorst/Den Haag, maar ook in de Haagse regio. ReSourceCity gaat ook een TestLab herbergen waar studenten en geïnteresseerden verder onderzoek kunnen doen naar de eigenschappen van (rest)materialen en hun gebruiksmogelijkheden. ReSourceCity is in gesprek met een aantal partijen over samenwerking in dit project zoals de New World Campus, de Haagse Hogeschool en de Wageningen University & Research.

Meer info

 

 ReSourceCity (De Maakplek) is een samenwerking van:

Sabrina Lindemann (Buro OpTrek)

Bram Heijkers (On)gewoon Bram)

Wilfred Hoogerbrug (zelfstandige concept en gebiedsontwikkelaar)

Adviseurs:

Wilfried van Winden (WAM Architecten)

Tijmen Huetink (NoArch)

Hugo Cortial (Witteveen en Bos)

Bouw en enginering:

Sustainer Homes

ENGIE

Philips Lighting

OCTO

Keypartners:

Haagse Hogeschool

New World Campus

Museon

Wageningen University (Research
 


Urban curating houdt zich bezig met het inzichtelijk maken van wat er is, om dat vervolgens zowel op een esthetische als een sociale manier te interpreteren, te transformeren en te gebruiken.