Urban curator
Sabrina Lindemann
info@optrekbinckhorst.nl
+31 (0)6 4001 2241+31 (0)6 4001 2241
Den Haag
Onder de naam ReSourceCity werken een aantal partijen aan het plan voor een Circulaire hotspot/ werkplaats voor prototypes in de Binckhorst.
Onder de naam ReSourceCity werken een aantal partijen aan het plan voor een Circulaire hotspot/ werkplaats voor prototypes in de Binckhorst. ReSourceCity maakt direct gebruik van diverse resources en restmaterialen uit het gebied en de Haagse regio en gebruikt deze voor nieuwe product-en kennisontwikkeling. Denk aan brood dat gebakken wordt met het restproduct graan (bierbostel) van de brouwerij Kompaan of het hergebruiken van waardevolle grondstoffen uit afgedankte elektronische apparatuur (Urban Mining).
Deze nieuwe productieprocessen creëren kruisbestuiving, werkgelegenheid en reuring in de Binckhorst/Den Haag, maar ook in de Haagse regio. ReSourceCity gaat ook een TestLab herbergen waar studenten en geïnteresseerden verder onderzoek kunnen doen naar de eigenschappen van (rest)materialen en hun gebruiksmogelijkheden. ReSourceCity is in gesprek met een aantal partijen over samenwerking in dit project zoals de New World Campus, de Haagse Hogeschool en de Wageningen University & Research.
ReSourceCity (De Maakplek) is een samenwerking van:
Sabrina Lindemann (Buro OpTrek)
Bram Heijkers (On)gewoon Bram)
Wilfred Hoogerbrug (zelfstandige concept en gebiedsontwikkelaar)
Adviseurs:
Wilfried van Winden (WAM Architecten)
Tijmen Huetink (NoArch)
Hugo Cortial (Witteveen en Bos)
Bouw en enginering:
Sustainer Homes
ENGIE
Philips Lighting
OCTO
Keypartners:
Haagse Hogeschool
New World Campus
Museon
Wageningen University (Research
Kunst als deel van stedelijke transformatie werkt juist van binnen naar buiten. De kunst deel laten uitmaken van bestaande, soms gecamoufleerde tegenbewegingen van infiltratie of interventie betekent dat er rekening wordt gehouden met alle mogelijke betrokken spelers, maar ook met een onzekere uitkomst.